Vilka är egentligen Sveriges viktigaste telefonnummer? Har du koll?

Vi som gillar prylar

Kolla in de coolaste, snyggaste och mest innovativa prylarna på marknaden.  Här hittar du kontinuerligt nya prylar och elektronik som passar alla. Ibland, när vi ser bilder på nya prylar eller galna futuristiska idéer, tänker vi - om 10 år kanske de här prylarna är inne och eftertraktade. Men så är det inte. Majoriteten finns redan på marknaden. Galet, Crazy och häftigt! Vi varnar för våldsamma habegär! På semestern måste mobilen och kameran med, 6 av tio personer vill vara anträffbara under semestern och kan inte undvara att ha mobilen med sig på resan. 

Här är semesterns viktigaste - ha med  -  prylar:

1. Kamera                          68 %
2. Mobiltelefon                   60 %
3. Musikspelare                  17 %
4. Dator                             12 %
5. Videokamera                   9 %
6. Data/tv-spel                    2 %
7. Läsplattan                       2 %
8. Kan vara utan alla           12 %

De senaste nyheterna om prylar och digital livsstil från IDG.se.
IDG.se - Prylar

 1. Chiptillverkaren VLSI Technology var borta i 20 år. Men nu ska företaget få 2,18 miljarder dollar från Intel som har inkräktat i två av deras patent slår en domstol fast.

 2. Framework vill råda bot på slit och släng-tänket de anser tagit över teknikvärlden.

 3. Räknar med att dra in lika mycket nästa kvartal tack vare spelmarknaden.

 4. President Joe Biden vill stärka leveranskedjorna för halvledare. Nu har han beordrat en 100 dagar lång översyn som ska leda till åtgärder för att stärka försörjningen.

 5. KTH ligger i startgroparna för att bygga en ny superdator, som när den är helt utbyggd i slutet av året, ska bli den snabbaste i Sverige. 100 miljoner kronor investeras i projektet.

 6. 2020 var det första året som Chromebook slog Mac i antalet sålda enheter, och de vann också betydande marknadsandelar mot Windows-pc.

 7. Skulle göra det möjligt att kvantifiera stressnivåer på ett objektivt sätt.

 8. Utöver fördubblad prestanda minskas även energiförbrukningen med 70 procent om man jämför med föregångaren HBM2 Aquabolt.

 9. Forskare har upptäckt nytt sätt att använda materialet för elektroniska komponenter.

 10. I år fyller det svenska teknikbolaget Tobii 20 år. Numera är bolagets ögonstyrningsteknik en global angelägenhet med miljardomsättning. Men enligt vd och grundare Henrik Eskilsson har resan knappt börjat.

 11. Några av världens största it-företag gör gemensam sak och klagar till amerikanska konkurrensmyndigheter angående Nvidias köp av Arm – eftersom de är oroliga för att de inte ska få samma tillgång till tekniken.

 12. Bristen på halvledare slår hårt mot bland annat bilindustrin. Inom de närmaste veckorna väntas Joe Biden utfärda en presidentorder för att hitta vägar att möta krisen.

 13. Sägs titta på samarbeten med TSCM och Samsung.

 14. Ny teknik lät forskare simulera en apas hjärna med hjälp av bara en speldator.

 15. Företaget förutspår att över 300 miljoner datorer kommer skeppas under 2021.