Vilka är egentligen Sveriges viktigaste telefonnummer? Har du koll?

Ekonomi Nyheter

Glada miner på Wall Street ! Vad sägs om lite inflation eller ett vinstlyft så att privatekonomin får sig en ansiktslyftning. Investeringar som inte bär sig eller börsnedgångar som får den ryska ekonomin att rasa. Företag som får lägga om kursen innan de går i konkurs. Att ha aktier på Dow Jones. Kan det löna sig med trading eller att ha en depå i Storbritannien där man kan handla med valutor. Kanske får du en del svar här !

Nyheter från www.affarsvarlden.se
 1. Skogskoncernen SCA:s styrelse har beslutat att återkalla sitt utdelningsförslag inför årsstämman som en försiktighetsåtgärd och för att bättre kunna överblicka coronapandemins konsekvenser.
 2. Valberedningen i bettingbolaget Leo Vegas föreslår att Mathias Hallberg, Carl Larsson, Per Norman och Torsten Söderberg väljs in i styrelsen.
 3. Donald Trump kommer att prata med sin ryske kollega Vladimir Putin på måndagen för att diskutera olja och det priskrig som pågår mellan Ryssland och Saudiarabien.
 4. Assa Abloy ändrar det föreslagna utdelningsförslaget till 2:00 kronor från tidigare 3:85 kronor. Detta som en följd av rådande osäkerhet från coronautbrottet.
 5. Stockholmsbörsen inledde måndagen på plus men index föll snabbt tillbaka och pendlade sedan mellan plus och minus.
 6. Nordea Markets höjer sin rekommendation för Dustin till köp från behåll. Riktkursen sätts till 67 kronor.
 7. Aktien i Unicredit, Italiens största bank, faller med nästan 5 procent på Milanobörsen sedan banken dragit tillbaka ett förslag om utdelning och återköp av aktier. Beslutet ligger i linje med rekommendationer från Europeiska centralbanken (ECB).
 8. Stockholmsbörsen inledde måndagen optimistiskt men föll snabbt ned under nollstrecket.
 9. Marknaden har redan diskonterat de utdelningskapningar som nu görs på stor skala av Europas banker, efter att pressen från myndighetshåll ökat den senaste veckan, skriver Citi i en analys enligt Dow Jones.
 10. Oljepriset på världsmarknaden dyker till nya bottennivåer i spåren av coronakrisen som sänker efterfrågan.
 11. Försvarsföretaget Saab avser att dra in utdelningen för 2019 som en konsekvens av covid-19.
 12. De europeiska börserna ser ut att inleda veckan med något stigande kurser. Flera svenska bolag har fortsatt att meddela indragna utdelningar, något som torde glädja riksdagen som vill stänga möjligheten till lättnader för bolag som lämnar utdelning.
 13. De ledande börserna i New York handlades ned under fredagen, men avslutade veckan med en uppgång på drygt 15 procent. En viss lättnad kom av nyheten att representanthuset godkänt det tilltänkta stimulanspaketet på cirka 2.000 miljarder dollar.