Vilka är egentligen Sveriges viktigaste telefonnummer? Har du koll?

Förbättra ditt immunförsvar

 


 

Utan immunförsvar skulle vi inte ha något motstånd mot infektioner, obekanta ämnen och angripare. Antikroppar och försvarsceller skapas med stöd av proteiner, fetter, vitaminer och mineraler och vid otillräcklig mängd näring fungerar inte immunförsvaret på bästa möjliga sätt, om inte alls. En del människor blir sjuka oftare än andra, det kan bero på stress, växlande väder, eller oväntade saker som händer i livet. Dessa variationer kan ge en avmattning av immunförsvaret och medföra stora hälsoproblem som i vissa fall har en benägenhet att återkomma med jämna perioder.

Om man upptäcker att vissa ganska oskyldiga sjukdomar dyker upp regelbundet och lite för ofta, är det kanske dags att se över och stärka sitt immunförsvar för att bli friskare och undvika dessa sjukdomar. Dessa kan i en förlängning bli kroniska och därför svårt att få kontroll över. En del människor har också defekter i sitt immunförsvar. Det kan handla om medfödda defekter och / eller sådana som man fått under livet. Kroniska sjukdomar kan medföra att kroppens förmåga att försvara sig mot infektioner försvagas. Till exempel: Diabetes, hiv-infektioner, cancer och dess behandlingar.

Utan mediciner !

Något som anses stärka immunförsvaret är humor och skratt, dessutom sänker humor och skratt blodtrycket, minskar stresshormoner, höjer den egna sinnesstämningen och förbättrar minnet. Att vara glad och att kunna skratta är som en inre fysiskt träning för kroppen. Det ökar hjärtfrekvensen åtskilligt och på bara några sekunder kan det jämföras med (fysiskt) att man är ute och ror. Skrattar man så ökar kroppens energianvändning med ca: 75 procent. Om man ska tro på dessa teser ger alltså humor och skratt en rad positiva effekter på kroppen! 

Så glöm inte att skratta en rejäl dos varje dag - så stärker du immunförsvaret utan att medicinera ett endaste piller!